Ja vrienden, dat is even geleden dat ik jullie weer eens schrijf. Ik ben ondertussen best wel een oude labrador geworden. En dat betekent dat ik niet meer van die dolle avonturen beleef zoals vroeger toen ik nog geen tien was en al helemaal geen elf.

Soms gaat het wandelen me niet meer zo goed af. En weet je wat? Dat gaat ook op voor baasje! Onze wandelingen worden korter en korter. Soms ben ik daar wel blij mee, want dan gaan mijn pootjes niet zo goed meer vooruit en ben ik blij dat baasje niet verder loopt naar de volgende vuilnisbak wanneer ik gepoept heb, maar juist naar de vuilnisbak die we voorbijgelopen hebben, zodat we sneller weer thuis zijn.

Maar soms zou ik best nog wel een stukje verder kunnen wandelen maar is het baasje juist, die niet verder kan. We moeten er soms om lachen: "wat zijn we toch ouwe knarren geworden", zegt baasje dan.

We komen regelmatig andere honden en hun baasjes tegen, maar ik heb niet meer zo vaak zin om met die drukke hondjes te spelen. Veel van mijn hondenvriendjes kom ik nooit meer tegen, dat is wel verdrietig want vaak hoor ik dan dat hun baasje zegt dat ze dat vriendje hebben moeten laten inslapen omdat het echt niet meer ging. Ik weet niet precies wat dat allemaal betekent. Ik merk aan mijn baasje dat ie dat allemaal maar verdrietig vind.

We hebben ook nog wel vaak lol hoor. Maar niet zo vaak als vroeger. En soms moet ik naar de dierenartsmeneer. Dat is niet zo mijn vriend, want meestal is het daar niet zo heel leuk. Vrouwtje gaat dan meestal met me daar naar toe. Baasje gaat niet vaak zelf achter het stuur tegenwoordig. Ik heb hem tegen vrouwtje horen zeggen dat hij er naar uitkijkt dat ie weer gewoon kan rijden. Ik hoop dat ook wel, want ik ben al heel lang niet meer bij de hoge toren geweest waar je zo gezellig kan wandelen en snuffelen. Daar rook ik altijd heel aparte geuren, niet alleen van andere honden maar ook van andere dieren. Dat is heel spannend en dat mis ik best wel.

Nou, dat was het dan maar weer voor deze keer. Misschien schrijf ik binnenkort wel weer een keertje. Daag allemaal, pootje van Wisky en pootje van baasje.