De hoop om ooit nog een seizoen als die in de beginjaren mee te maken is helaas vervlogen. Met weemoed denk ik terug aan de jaren met de onoverwinnelijke S2 als heerseres van de toren, de rondjes met Wisky (ik mis hem zo) en het voederboompje op het spottersveldje dat moest wijken voor het onderhoud aan de Hemelsbleekweg, maar waar ik vogeltjes leerde herkennen waar ik niet eens van gehoord had. Gezelligheid, spanning, meningen en andersdenken, nieuwe woorden bedenken. 

Ook mensen gaan en komen. Sommigen komen niet meer omdat de belangstelling afnam, anderen komen niet meer omdat ze niet meer kunnen. Sommigen omdat ze er simpelweg niet meer zijn. Die laatsten komen allemaal nog wel eens terug in de gesprekken rondom de toren, vergeten worden zij niet.

Ook met mijzelf zijn er onprettige dingen gebeurd. De gezondheid liet me de afgelopen jaren regelmatig in de steek en ook voor het nieuwe seizoen staat me weer heel wat te wachten waardoor de waarschijnlijkheid dat ik in het voorjaar kan genieten van de slechtvalken, hun eieren en hun juvenielen miniem is. In elk geval zullen de bezoekjes aan de toren minimaal of zelfs onmogelijk zijn.

Geen fijne vooruitzichten, maar je gezondheid is nu eenmaal niet te koop. En je hebt er maar één van.

Vanaf het najaar is VWG met name in de persoon van Martin Vink zijn stinkende best aan het doen om ook in het nieuwe seizoen de wereld van beelden van de Slechtvalken van De Mortel te laten zien. Een groot compliment voor zijn volhardendheid, want het valt niet mee om een stabiele verbinding te leggen.

4NL is de in Duitsland geboren en geringde vrouw en BUS de van het naburige Erp afkomstige mannetje dat er in 2023 niet in slaagde een nestje groot te brengen. Vogelgriep was de hoofdverdachte die dat onmogelijk maakte. Laten we hopen dat het in 2024 anders verloopt. En laat mij de hoop houden er toch in 2024 bij te kunnen zijn, al is het vanachter het beeldscherm.

Mooiste van 2024

20240115.jpg
20240118.jpg
20240120.jpg
20240219.jpg
20240220-AYC.jpg
20240228.jpg
previous arrow
next arrow